Vanaf afgelopen woensdag kan iedereen inschrijven voor onze geweldige toertocht Diekirch-Valkenswaard. De laatste jaren kwam het gros van alle inschrijvingen de laatste 2 weken binnen. Voor ons als organisatie bracht dat heel veel stress, omdat we van te voren de medailles moeten bestellen en uiteraard het eten en drinken voor alle posten. Tot de tocht in 2019 maakten we daardoor onnodige kosten. We wilden niet dat we tekort kwamen met de medailles en de fourage, zodat we steeds met een overschot zaten. Dit werd steeds meer een dilemma om de tocht nog te kunnen gaan organiseren. Toen we door corona de tochten moesten annuleren leek het einde van onze tocht nabij. Gelukkig hebben we vorig jaar 2 alternatieve tochten kunnen organiseren vanuit Valkenswaard. Er was een redelijke belangstelling om deel te nemen en onze sponsoren hebben de tochten (ondanks de moeilijke tijd) opnieuw ruim gesteund. Hierdoor hebben we de tocht voor de komende jaren kunnen redden.

De organisatie van de alternatieve tochten van vorig jaar hebben ons het nodige geleerd. Doordat we tijdig een maximum aantal deelnemers hebben ingesteld hoefden we geen onnodige kosten te maken. Ondanks minder deelnemers hing er een geweldige sfeer bij binnenkomst op de Markt in Valkenswaard. Veel van de deelnemers zijn een tijdje gebleven om onderdeel te zijn van dit geweldige wielerfeest. We hebben daar veel leuke reacties over ontvangen. We hebben daarom besloten om voortaan vooral voor kwaliteit te gaan en minder voor kwantiteit. We hebben daarom een maximum ingesteld van 400 deelnemers. Hierdoor hebben we ook minder problemen met de vergunningen in het buitenland.

Intussen verloopt het inschrijven voor de lange tocht voorspoedig. Na 2 dagen is al bijna 60% van het ingestelde maximum bereikt. Als u overweegt om deel te nemen zou ik niet te lang wachten. We hebben onze begroting rond kunnen krijgen met het ingestelde maximum en daarom geldt VOL=VOL.