De Stichting Wieleraktiviteiten Wim Kemps organiseert elk jaar naast Diekirch-Valkenswaard de Crocusrit. Deze rit wordt in 2024 gereden op zondag 21 april.

De Crocusrit is een recreatieve toertocht, die in 2024  over 1 afstand van 100 km door de mooiste stukken van de Brabantse Kempen en de Peel, kan worden gefietst . De route is dit jaar vernieuwd en kent een controlepost in Someren-Eind bij Gasterij de Brabander (nabij Sluis13).

Ook deze tocht is geheel uitgepijld. Er komt ook een GPX-track; deze wordt slechts op persoonlijke aanvraag (via => henry@diekirch-valkenswaard.nl) beschikbaar gesteld. Je kunt inschrijven voorafgaande aan de start; er is geen sprake van ‘voorinschrijving’.

Er kan op zondag 21 april tussen 08.00 en 09.30 uur worden gestart. De kosten van deelname bedragen 5,00 Euro. Inschrijven kan niet anders dan ter plaatse en direct vóór vertrek. Deelnemers, die zijn aangesloten bij de NTFU krijgen een korting van € 1,00  en betalen dus 4,00 Euro.

Zoals gebruikelijk is het vertrek- en eindpunt in café De Bel aan de Markt 26 te Valkenswaard. Onderweg is dus een post met bevoorrading opgenomen bij Gasterij de Brabander in Someren-Eind en bij terugkomst wordt u tegen inlevering of vertoon van het deelnamebewijs (het polsbandje) iets hartigs aangeboden!