We hebben vandaag het laatste nog te controleren deel van de korte route in Duitsland gecontroleerd. Na een paar aanpassingen is de route nu definitief vastgesteld. De totale afstand bedraagt 145 km, waarvan de laatste 70 kilometer (naar Valkenswaard) over dezelfde wegen lopen als de lange route vanuit Diekirch. We starten in Valkenswaard tussen 9.00 en 9.30 uur, zodat alle deelnemers aan de korte route eveneens feestelijk ontvangen worden op het podium in Valkenswaard. De korte route gaat veelal over landweggetjes en fietspaden via Weert naar Montfort, alwaar bij sporthal de Koeweide speciaal voor de korte route een controlepost is ingericht. Inmiddels staat er 58 km op de teller. Na de scan in Valkenswaard moeten de deelnemers ook hier met hun pasje scannen. Uiteraard is ook foerage en drank aanwezig.

 

Na Montfort gaan het snel richting Duisland waar via enigszins glooiende wegen in Harzelt (Gangen) de route vanuit Diekirch wordt gevolgd. Deze route loopt via Susteren-Maaseik naar Voorshoven, waar bij café ’t Pleintje wederom een controlepost is ingericht. Deze 2e etappe is 51 km en je zult je verwonderen over de schoonheid dat Midden-Limburg te bieden heeft. In Duitsland zijn mooie vergezichten, maar hopelijk heb je daar de wind niet tegen.

 

De laatste etappe gaat deels via landweggetjes en deels langs het kanaal naar Valkenswaard. Na 36 km arriveer je op de feestelijk ingerichte Markt. Tijd om na te genieten onder het genot van een lekker drankje.

 

Op dit moment is er nog genoeg plaats. In verband met het bestellen van de medailles en de foerage hebben we het maximum aantal deelnemers aan deze korte tocht op 175 deelnemers vastgesteld. Wil je deze mooie tocht gaan fietsen, wacht dan niet te lang met inschrijven. Vol = vol.

 

De lange tocht is voor het grootste deel ook al weer gecontroleerd. Komend weekend zal vooral het deel vanuit Diekirch en een deel in Duitsland nog gecontroleerd en geoptimaliseerd worden. Het aantal inschrijvingen voor deze mooie tocht vanuit Diekirch blijft steeds iets toenemen. Er zijn nog een kleine 70 plaatsen beschikbaar. Ook de bus is in trek. Hiervoor zijn nog maar 8 plekken vrij. De ervaring leert dat de laatste weken het aantal inschrijvingen explodeert, maar ook hier geldt: vol = vol. Indien je aan deze mooie toerklassieker wilt deelnemen schrijf dan snel in.