Na alle positieve reacties over de route in 2023 zijn het bestuur en een aantal vrijwilligers al volop bezig met de editie van Diekirch-Valkenswaard 2024. Zoals bekend wordt deze mooie tocht georganiseerd op zaterdag 24 augustus a.s. De inschrijving voor deze tocht is opengesteld vanaf 1 mei jongstleden. We zijn verrast door het grote aantal inschrijvingen tot op heden. Op dit moment gaan we al richting de 300 inschrijvingen. Vanwege alle vergunningsperikelen hebben we een maximum ingesteld van 400 deelnemers. Dit betekent dat we nog maar ruim 100 plaatsen over hebben. Wat verder opvalt is het grote aantal nieuwe deelnemers. Meer dan de helft van het aantal inschrijvers heeft de tocht vorig jaar niet gefietst.

Als u de tocht graag ook dit jaar wilt fietsen zou ik niet te lang wachten om u in te schrijven. Als we de 400 deelnemers hebben bereikt kunnen we geen verdere inschrijvingen accepteren. Vol is vol. We kunnen u dan wel op een wachtlijst plaatsen voor het geval inschrijvingen geannuleerd worden.

Op zondag 21 april hebben we onze Crocusrit georganiseerd. Ondanks het koude weer hadden we ruim 230 deelnemers. We hebben ook hier weer de nodige complimenten gekregen voor de nieuwe route. Daarvoor hartelijk dank.

We fietsen ook dit jaar weer via België (o.a. Baraque Michel) en Zuid-Limburg. We hebben de meeste vergunningen inmiddels ontvangen. We gaan op zondag 26 mei de volledige route voorrijden. Hopelijk valt het mee met de wateroverlast in Noord-Oost België. Middels nieuwsbrieven op deze website wordt u van alle ontwikkelingen op de hoogte gehouden.

Als u als voorbereiding op D-V nog een mooie tocht wilt fietsen:

Op zondag 9 juni wordt vanuit Valkenswaard door Clubke van Nix de verkorte VVV toertocht georganiseerd! Een gezellige tocht voor alle fietsliefhebbers die houden van een mooie route en een gezellige sfeer. De GPX route zorgt ervoor dat je nooit verdwaalt en volop kunt genieten van al het moois dat deze tocht te bieden heeft. Je kunt kiezen uit 3 afstanden, 75, 115 of 150 km. Je kunt voorinschrijven via fietssport.nl of ’s morgens bij de vertreklocatie café de Bel, Markt 26 te Valkenswaard. Voor verdere informatie zie: https://www.fietssport.nl/toertochten/55994/verkorte-vvv

Als u ook betrokken bent bij de organisatie van een toertocht die kan dienen als voorbereiding op onze tocht geef deze dan aan mij door (henry@diekirch-valkenswaard.nl). Ik zal dan een pagina aanmaken waarop wij deze tochten gaan publiceren.