Op verzoek van een aantal vaste deelnemers heeft de routecommissie onderzocht of er mogelijkheden zijn om dit jaar weer voor een deel via België te fietsen. Uitgangspunt bij de nieuwe route is om de drukke wegen rondom Aken en rondom Luik te mijden. Een obstakel bij deze verkenning was het vinden van een geschikte rustplaats in Wallonië. Uiteindelijk is dit vorige week gelukt en wel bij de voetbalvereniging in Baelen.

We zullen dit jaar kort na de Schwarzer Mann richting België fietsen, via Auw bei Prüm. Na wat glooiende wegen zal ook de Baraque Michel dit jaar weer zijn rentree maken. Hierdoor komen we over het hoogste punt van de Noord-Eifel en over het hoogste punt van België.

Vanuit Baelen gaan we richting Limburg-Nederland. Daar hebben we een rustplaats in Oirsbeek. Vanuit deze rustplaats pikken we in Doenrade de route op van de “alternatieve Diekirch-Valkenswaard” van het corona-jaar 2021.

Onze routemensen zijn nog volop bezig om de route te optimaliseren. Zodra we meer nieuws hebben zullen we dit op de website publiceren.

Op dit moment hebben we meer inschrijvingen dan vorig jaar rond deze tijd. We hebben nog iets meer dan 50 plaatsen vrij. Als je van plan bent om in te schrijven kun je dit het beste zo snel mogelijk doen. Er komen nog iedere dag inschrijvingen binnen.

De korte tocht zal net als vorig jaar in Duitsland aanhaken bij de route vanuit Diekirch. Voor de korte route zijn nog volop plaatsen beschikbaar.

Beide tochten zullen ook dit jaar volledig uitgepijld worden.