De Stichting Wieleraktiviteiten Wim Kemps organiseert elk jaar naast Diekirch-Valkenswaard de Crocusrit. Deze rit wordt dit jaar gereden op zondag 23 april.

De Crocusrit is een recreatieve toertocht, die in 2023  over 1 afstand van exact 100 km door de mooiste stukken van de Brabantse Kempen, kan worden gefietst . De route is vorig jaar vernieuwd en kent een controlepost in Baarschot (Diessen) bij camping Archery Farm ( archeryfarm.nl ). Nieuw dit jaar is dat je ook kunt inschrijven en vertrekken vanuit deze controlepost in Baarschot (zie hierna).

Ook deze tocht is geheel uitgepijld. Je kunt inschrijven voorafgaande aan de start; er is geen sprake van ‘voorinschrijving’.

Er kan op zondag 23 april tussen 08.00 en 09.30 uur worden gestart. De kosten van deelname bedragen 5,00 Euro. Inschrijven kan niet anders dan ter plaatse en direct vóór vertrek. Deelnemers, die zijn aangesloten bij de NTFU krijgen een korting van € 1,00  en betalen dus 4,00 Euro.

Dit jaar is er een vertrek- en een eindpunt in café  De Bel aan de Markt 26 te Valkenswaard en in Baarschot (Diessen)  bij camping Archery Farm, https://www.archeryfarm.nl/. Bij beide is voor onderweg een post met bevoorrading opgenomen en bij terugkomst wordt u bij beide posten tegen inlevering of vertoon van het deelnamebewijs (het polsbandje)  iets hartigs aangeboden!